Neler Yapılacak?
Bu mutabakat kapsamında Narlıdere ve Trakai şehirlerinin birlikte çalışarak yeşil çözümler üretme kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Atık yönetimi, binalarda yeşil dönüşüm, yenilenebilir enerji kaynaklarının yerel seviyede artırılması ve döngüsel ekonominin teşviki gibi alanlarda projeler yürütülecek. Anlaşma doğrultusunda Türkiye ve Litvanya’da yerel yönetimler, bilim insanları ve iş dünyası temsilcileri bir araya getirilerek “yeşil ve akıllı şehirler” projelerine yönelik yenilikçi öneriler paylaşılacak, ortak projeler oluşturulacak.
“Güçlü Bir Adım Daha Attık”
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, iklim değişikliğinin küresel bir sorun olduğuna dikkat çekerek, bu alanda ulusal ve uluslararası iş birliklerinin önemini vurguladı. Trakai Belediyesi ile imzalanan mutabakatın iklim değişikliğiyle mücadelede “güçlü bir adım” olduğunu belirten Başkan Uzun, Narlıdere Belediyesi’nin yakın zamanda MLGP4Climate Platformu’na katıldığını ve “Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye’de Belediye Başkanları Sözleşmesi”ne imza attığını hatırlattı. “Sürdürülebilirlik ve dirençlilik odaklı çalışmalarımız artarak devam edecek; geleceğimizi korumak için bugünden adımlar atıyoruz” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.