Başkan Sengel, Efes Selçuk’un ekonomik gelişiminin temel dayanaklarını tarım ve turizm olarak tanımladı. “38 bin nüfuslu bir ilçede, 600 çalışanı olan bir belediyenin aslında ilçenin en büyük ekonomik gücü olduğunu söyleyebiliriz. Küçük Menderes’in en bereketli topraklarında, ayvasından narına, şeftalisinden üzümüne kadar birçok değer üretiyoruz. Bu ürünlere katma değer kazandırmak, kadınlar ve girişimciler için fırsatlar yaratmak önceliklerimiz arasında. Kurutma tesisleri ve kooperatifler gibi projelerle halkın ekonomisine doğrudan katkı sağlıyoruz,” dedi.
Başkan Sengel, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün, yerel tarımsal kalkınma için taşıdığı önemi de vurguladı: “Gıdaya erişimin zorlaştığı ve üretimin azaldığı bir dönemde, aile tarımını yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. Toprak Okulu projesiyle kadınlar ve gençleri üretim süreçlerine dahil ediyoruz. Bu çabalarla yerel ekonomiyi destekliyoruz.”
Efes Selçuk’un yalnızca tarımsal potansiyeliyle değil, aynı zamanda kültürel mirasıyla da önemli bir yer olduğuna dikkat çeken Sengel, “Efes, Meryem Ana’nın Evi ve Artemis Tapınağı gibi dünya miraslarıyla tanınan bir kent. Ancak bu değerleri koruma ve geliştirme konusunda ciddi zorluklarla karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta, bütçemizin %60’ını oluşturan kaynaklara bakanlık tarafından el konuldu. Tüm bu engellere rağmen çalışmalarımızı cesaretle sürdürüyoruz,” ifadelerini kullandı.
Yerel yönetimlerin ekonomik kalkınmadaki önemine değinen Sengel, kentlerin yapısının doğru anlaşılması ve bu doğrultuda stratejiler geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.