HER 8 KADINDAN BİRİ RİSK ALTINDA
Başhekim Kurt, dünyada her 8 kadından birinin yaşamı boyunca meme kanserine yakalanma riski taşıdığını vurguladı. “Kadınlarımız, meme kanseri risk faktörleri, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilinçlendirilmelidir. Ayrıca, kanserden korunarak sağlıklı yaşam koşullarına teşvik edilmelidir” diyen Kurt, sözlerine şöyle devam etti: “Tüm kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis hayati öneme sahiptir. Kadınlara, 20 yaşından itibaren her ay kendi kendine muayene yapmaları ve 40-69 yaş arasında iki yılda bir mamografi çektirmeleri önerilmektedir. Kıymetli hanımefendiler, sizler toplumun değerli bireylerisiniz; anneler, eşler ve evlatlar olarak hepimiz için çok kıymetlisiniz. Sizlerin sağlığını korumak, bizim için en öncelikli hedeftir. Lütfen kendi sağlığınızı ihmal etmeyin.”
YİĞİT: “ERKEN TEŞHİS HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit de meme kanserinde erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı. Tedavi süreçlerinin erken teşhisle daha etkili sonuçlar verdiğine dikkat çeken Yiğit, kadınlara düzenli sağlık kontrollerini aksatmama çağrısında bulundu. Yiğit konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle onur konuğumuz olan kadınlarımızı ve ülkemizde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren kadınları saygıyla selamlıyorum. Toplum olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Kurumların da dayanışma içinde olması önemli. Bugün bu dayanışmayı burada görmek bizi mutlu ediyor. Bu seminer, sağlığımız açısından büyük bir önem taşıyor. Bildiğiniz gibi meme kanseri konusunda farkındalık ayındayız. Ne yazık ki bu hastalık, kadınlar arasında en yaygın kanser türü. Ancak ülke olarak teşhis konusunda önemli ilerlemeler kaydettik. Bu hastalığı ne kadar çabuk fark edersek, teşhis sürecini o kadar hızlandırabiliyoruz. Onkolojik ve cerrahi tedavi yöntemleri gelişti, ancak erken teşhis tedavinin başarısını artırıyor. Bu seminerlerin devam etmesini umuyorum ve bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum.”
FARKINDALIK BİZİM ELİMİZDE
Konuşmaların ardından, DEÜ Hastanesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Aile Hekimliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Özçakar, “Farkındalık Bizim Elimizde” başlıklı panelde bir sunum yaptı. Özçakar, meme kanseri tanı ve tedavi yöntemlerine dair detaylı bilgiler paylaştı. Etkinlik, karşılıklı çiçek takdimiyle son bulurken, DEÜ Hastanesi’nin Genital Sistem Kanserleri Tarama Polikliniği’nin açılacağı duyuruldu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.